Cookie pops – Påskharar (kakklubbor)

Cookie pops är det nya efter cup cakes. Rita av mallen här intill på smörpapper, här i form av en påskhare.
Elisabeth Johansson
Foto: Anna Skoog

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl - + 0,5 dl
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 citron
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten
  • 1 ägg

Pensling och glasyr

  • 1 äggvita
  • 2 - 3 dl florsocker

Garnering

  • 2 msk strössel

Gör så här

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda mjöl, florsocker, vaniljsocker och citronskal. Skär smöret i tärningar och blanda med de torra ingredienserna. Häll i vattnet och blanda hastigt ihop till en ­smidig deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen ca 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk. Skär ut kakor efter mallen och stansa ut rundlar. Klistra fast rundlarna på de utskurna bitarna med lite äggvita. Lägg ut grillpinnar av trä på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på kakorna och tryck till ordentligt.

  3. Grädda kakorna mitt i ugnen 10–15 min.

  4. Vispa upp resten av äggvitan och blanda i florsocker. Rör till en fast glasyr. Fyll ­glasyren i en engångsspritspåse. Garnera påskhararna med glasyr och strössel. Låt glasyren stelna. Sätt cellofan och en ­rosett på varje hare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!