Confittomater

15 min + 7 timmar i ugn. När tomaterna torkar får de en rundare sötma som passar utmärkt till det stampade moset.
Allt om Mat
Confittomater
Confittomater Foto: Stefan Almers

Ingredienser

  • 8 plommontomater
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk timjan - färsk, plockad
  • 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 2 tsk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Koka upp vatten i en kastrull. Skär ett kryss i toppen på tomaterna och runt stjälkfästet.

  2. Lägg ner tomaterna hastigt i det kokande vattnet och lyft upp dem igen när skalet lossat något. Spola i kallt vatten och dra av skalet med en liten kniv.

  3. Halvera tomaterna på längden och lägg dem på en plåt. Fördela övriga ingredienser ovanpå. Låt torka i mitten av ugnen 6–8 timmar, tills tomaterna torkat till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!