Confiterad lax med färskost

00000

Recept på confiterad lax med färskost. Metoden att nästan koka laxen i olja ger ett sällsynt mört och utsökt resultat.

För 25 person(er)

Ingredienser

600 g laxfilé, skinn- och benfri
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 dl olivolja

OST

300 philadelphiaost
2 msk limesaft, pressad
2 krm salt

ÖRTSALLAD

1 färsk basilika, kruka
1 fransk dragon, kruka
0,5 l grönsallad, strimlad

GARNERING

2 lime, rivet skal

Confiterad lax med färskost — gör så här:

  1. Skär laxen i 25 kuber à drygt 20 g. Salta, peppra och ställ dem kallt 15 min.
  2. Värm oljan till 60° i en trång kastrull. Lägg i kuberna och värm tills laxen uppnått 50° innertemperatur, d v s på låg värme någon minut. Ta upp laxkuberna och lägg dem på hushållspapper.
  3. Mosa osten med lime och salt, kyl och servera den till laxkuberna tillsammans med färska örter och rivet limeskal.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Smårätter, Snittar