00000

Confiterad kyckling med haricots verts och majonnäs blir saftigt och gott. Kycklingen går bra att laga dagen före servering. Servera gärna med krispig sallad och pommes.

För 4 personer:

Ingredienser

4 kycklingklubbor
2 vitlöksklyftor
1 kruka dragon
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 liter olivolja, eller rapsolja

Majonnäs:

2 äggulor
1 msk senap
1 msk dijonsenap
0,5 msk rödvinsvinäger
5 dl rapsolja
1,5 tsk salt
vatten, ev

Haricots verts:

300 g haricots verts
1 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

30 minuter +  3 timmar i ugn

Confiterad kyckling med haricots verts och majonnäs – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form. Skala och skiva vitlöken och lägg den och dragonkvistarna på kycklingen. Krydda med salt och peppar. Täck kycklingen med olja.
  2. Tillaga mitt i ugnen ca 3 timmar, tills köttet börjar lossna från benen. Låt kycklingen svalna i oljan.
  3. Majonnäs: Blanda äggulor, ­senap och vinäger. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle, under kraftig vispning. Krydda med salt. Späd eventuellt med lite vatten om majonnäsen blir för tjock.
  4. Höj ugnsvärmen till 250°. Ta kycklingen ur oljan och lägg den i en ny ugnssäker form. Tillaga högt upp i ugnen tills kycklingen är gyllenbrun, ca 10 min.
  5. Stek haricots vertsen i olja ca 3 min. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med haricots verts och majonnäs.