Confiterad kyckling med haricots verts och majonnäs

Confiterad kyckling med haricots verts och majonnäs blir saftigt och gott. Kycklingen går bra att laga dagen före servering. Servera gärna med krispig sallad och pommes.
Måns Ranung
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka dragon
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 l olivolja - eller rapsolja

Majonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 msk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 msk rödvinsvinäger
  • 5 dl rapsolja
  • 1,5 tsk salt
  • vatten - ev

Haricots verts

  • 300 g haricots verts
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form. Skala och skiva vitlöken och lägg den och dragonkvistarna på kycklingen. Krydda med salt och peppar. Täck kycklingen med olja.

  2. Tillaga mitt i ugnen ca 3 timmar, tills köttet börjar lossna från benen. Låt kycklingen svalna i oljan.

  3. Majonnäs: Blanda äggulor, ­senap och vinäger. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle, under kraftig vispning. Krydda med salt. Späd eventuellt med lite vatten om majonnäsen blir för tjock.

  4. Höj ugnsvärmen till 250°. Ta kycklingen ur oljan och lägg den i en ny ugnssäker form. Tillaga högt upp i ugnen tills kycklingen är gyllenbrun, ca 10 min.

  5. Stek haricots vertsen i olja ca 3 min. Krydda med salt och peppar.

  6. Servera kycklingen med haricots verts och majonnäs.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!