30 minuter + 3 timmar i ugn
Confiterad kyckling med haricots verts och majonnäs – gör så här:
- Sätt ugnen på 150°. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form. Skala och skiva vitlöken och lägg den och dragonkvistarna på kycklingen. Krydda med salt och peppar. Täck kycklingen med olja.
- Tillaga mitt i ugnen ca 3 timmar, tills köttet börjar lossna från benen. Låt kycklingen svalna i oljan.
- Majonnäs: Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle, under kraftig vispning. Krydda med salt. Späd eventuellt med lite vatten om majonnäsen blir för tjock.
- Höj ugnsvärmen till 250°. Ta kycklingen ur oljan och lägg den i en ny ugnssäker form. Tillaga högt upp i ugnen tills kycklingen är gyllenbrun, ca 10 min.
- Stek haricots vertsen i olja ca 3 min. Krydda med salt och peppar.
- Servera kycklingen med haricots verts och majonnäs.