55555

Coleslaw med grillad majs och senapsdressing passar bra till grillat. Grönkålsmixen består av en blandning av finstrimlad grön-, röd- och vitkål samt gul och orange morot.

För 6 personer

Ingredienser

3 majskolvar, färska, med blast
0,5 tsk flingsalt
300 g grönkålsmix, Vegibar

Senapsdressing:

1 msk senapsfrön, bruna
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk strösocker
1 msk dijonsenap
1 dl olivolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

20 minuter + 30 minuter blötläggning + tid på grillen

Coleslaw med grillad majs och senapsdressing – gör så här:

  1. Lägg majsen i kallt vatten ca 30 min.
  2. Dressing: Koka senapsfröna i vatten ca 5 min. Häll av i sil under rinnande kallt vatten. Lägg fröna i en skål och vispa i vinäger, socker, senap, olja, salt och peppar.
  3. Vik ner blasten från majsen och knyt ihop i toppen med ett blastblad. Lägg majskolvarna på grillen och grilla dem runt om ca 10 min, tills de får ordentligt med färg. Krydda med flingsalt.
  4. Vänd ihop grönkålsmixen med dressingen. Skär av majskornen från kolvarna och blanda kornen med salladen. Lägg upp på fat.

 

Fler recept med: Grönsaker, Sallader