Coleslaw med grillad majs och senapsdressing

Coleslaw med grillad majs och senapsdressing passar bra till grillat. Grönkålsmixen består av en blandning av finstrimlad grön-, röd- och vitkål samt gul och orange morot.
Petra Lindstrand
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3 majskolvar - färska, med blast
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 300 g grönkålsmix - Vegibar

Senapsdressing

  • 1 msk senapsfrön - bruna
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Lägg majsen i kallt vatten ca 30 min.

  2. Dressing: Koka senapsfröna i vatten ca 5 min. Häll av i sil under rinnande kallt vatten. Lägg fröna i en skål och vispa i vinäger, socker, senap, olja, salt och peppar.

  3. Vik ner blasten från majsen och knyt ihop i toppen med ett blastblad. Lägg majskolvarna på grillen och grilla dem runt om ca 10 min, tills de får ordentligt med färg. Krydda med flingsalt.

  4. Vänd ihop grönkålsmixen med dressingen. Skär av majskornen från kolvarna och blanda kornen med salladen. Lägg upp på fat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!