Coleslaw med grillad majs och senapsdressing
Ingredienser
- 3 majskolvar - färska, med blast
- 0,5 tsk flingsalt
- 300 g grönkålsmix - Vegibar
Senapsdressing
- 1 msk senapsfrön - bruna
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk strösocker
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl olivolja
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Lägg majsen i kallt vatten ca 30 min.
-
Dressing: Koka senapsfröna i vatten ca 5 min. Häll av i sil under rinnande kallt vatten. Lägg fröna i en skål och vispa i vinäger, socker, senap, olja, salt och peppar.
-
Vik ner blasten från majsen och knyt ihop i toppen med ett blastblad. Lägg majskolvarna på grillen och grilla dem runt om ca 10 min, tills de får ordentligt med färg. Krydda med flingsalt.
-
Vänd ihop grönkålsmixen med dressingen. Skär av majskornen från kolvarna och blanda kornen med salladen. Lägg upp på fat.