Coleslaw med fänkål

Recept på coleslaw med fänkål. En krämig kålsallad som passar till allt från grillen.
Carina Wall
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 250 g vitkål
  • 150 g stjälkselleri
  • 1 fänkålsstånd - litet
  • 1 morot
  • 0,25 gul lök

Dressing

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1,5 dl yoghurt - naturell
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa kål, selleri och fänkål. Skala morot och lök. Strimla alla grönsaker fint, gärna på mandolin.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Blanda socker, salt och vinäger och rör tills sockret löst sig. Tillsätt vitlök, majonnäs, yoghurt och peppar. Blanda de strimlade grönsakerna med dressingen.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!