Cocktailsill

00000

Recept på cocktailsill. En ny variant av tomatsill där körsbärstomater med dillfrön och rosépeppar ger extra god smak. 

För 6-8 personer

Ingredienser

1 burk inläggningssill (420 g)
250 g körsbärstomater
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 tsk rosépeppar
1 tsk dillfrön

1-2-3-lag:

0,5 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1,5 dl vatten

20 min + 2 1/4 timme i ugn + 2 dygn i kyl

Cocktailsill – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Halvera tomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda tomaterna med socker, salt, rosépeppar och dillfrön.
  2. Tillaga tomaterna mitt i ugnen ca 15 min. Sänk ugnsvärmen till 75° och ugnsbaka ytterligare ca 2 timmar. 
  3. Lag: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka tills sockret lösts upp. Låt lagen kallna. 
  4. Skär sillfiléerna i mindre bitar och varva dem med tomaterna i en burk. Häll över ättikslagen och låt sillen stå i kylen ca 2 dygn. 

 

Fler recept med: Fisk, Midsommar, Övrigt