Cocktailsill

Cocktailsill är en ny variant av tomatsill där körsbärstomater med dillfrön och rosépeppar ger extra god smak. 
Carina Wall
Recept på cocktailsill.
Recept på cocktailsill. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 burk inläggningssill - (420 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 tsk dillfrön

1-2-3-lag

  • 0,5 dl ättiksprit - (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Halvera tomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda tomaterna med socker, salt, rosépeppar och dillfrön.

  2. Tillaga tomaterna mitt i ugnen ca 15 min. Sänk ugnsvärmen till 75° och ugnsbaka ytterligare ca 2 timmar. 

  3. Lag: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka tills sockret lösts upp. Låt lagen kallna. 

  4. Skär sillfiléerna i mindre bitar och varva dem med tomaterna i en burk. Häll över ättikslagen och låt sillen stå i kylen ca 2 dygn. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!