00000

En maffig publikfriare till macka, med bacon och nystekt kyckling. Dressingen är smaksatt med wasabi, som kan ersättas med riven pepparrot. 

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g kycklingfilé
0,5 pkt bacon, (à 140 g)
1 tsk salt
1 dl turkisk yoghurt, (10 %)
2 tsk wasabipasta
4 portionsbröd
1 avokado
2 tomater, stora
1 rödlök
1 kruka romansallad

1. Skär kycklingen i tunna skivor.  Stek baconet knaprigt. Torka av det mesta av baconfettet ur stekpannan. Stek kycklingen ca 5 min, tills den är genomstekt. Salta under tiden.
2. Dressing: Rör samman yoghurt och wasabi. Dela portionsbröden.
3. Skala, kärna ur och skiva avokadon. Skiva tomaterna. Skala och skiva löken. Lägg sallad, lök, avokado och tomat på brödhalvorna. Varva med lite dressing. Toppa med kyckling och bacon.

Ca 360 kcal per portion, 19 g fett, 25 g protein, 21 g kolhydrater