Club sandwich med baconmajonnäs

Club sandwich med baconmajonnäs är en utmärkt picknickmacka. Gör mackorna helt klara och packa in i smörgåspapper. Om det tar lång tid innan de serveras kan kyckling, baconmajonnäs och tillbehör packas var för sig och läggas i brödet på plats. 
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 600 g minutkycklingfilé - BBQ-kryddad
  • 1 msk rapsolja

Baconmajonnäs

  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 krispsalladshuvud
  • 12 skivor surdegstoastbröd

Gör så här

  1. Majonnäs: Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Finhacka det. Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan, lite i taget under vispning. Rör i baconet och krydda med salt och peppar.

  2. Skiva tomaterna. Skala och finskiva rödlöken.  Bryt salladen i bitar.

  3. Pensla lite olja på kycklingen och grilla filéerna runtom på indirekt värme  ( vid sidan av glöden) till 70° innertemperatur, ca 6 min på varje sida.  Låt svalna. Skär kycklingen i tunna skivor.

  4. Bred majonnäs på bröden. Fördela lök, sallad, tomat och kyckling över och varva så att varje person får tre brödskivor var. Lägg ihop sandwichen tajt i smörgåspapper och skär tvärs över med en vass kniv.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!