4.24.24.24.24.2

Club sandwich med baconmajonnäs är en utmärkt picknickmacka. Gör mackorna helt klara och packa in i smörgåspapper. Om det tar lång tid innan de serveras kan kyckling, baconmajonnäs och tillbehör packas var för sig och läggas i brödet på plats. 

För 4 personer:

Ingredienser

600 g minutkycklingfilé, BBQ-kryddad
1 msk rapsolja

Baconmajonnäs:

1 paket bacon, (140 g)
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl rapsolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

3 tomater
1 rödlök
1 krispsalladshuvud
12 skivor surdegstoastbröd

30 minuter + 12 minuter på grillen

Club sandwich med baconmajonnäs – gör så här:

  1. Majonnäs: Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Finhacka det. Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan, lite i taget under vispning. Rör i baconet och krydda med salt och peppar.
  2. Skiva tomaterna. Skala och finskiva rödlöken.  Bryt salladen i bitar.
  3. Pensla lite olja på kycklingen och grilla filéerna runtom på indirekt värme  ( vid sidan av glöden) till 70° innertemperatur, ca 6 min på varje sida.  Låt svalna. Skär kycklingen i tunna skivor.
  4. Bred majonnäs på bröden. Fördela lök, sallad, tomat och kyckling över och varva så att varje person får tre brödskivor var. Lägg ihop sandwichen tajt i smörgåspapper och skär tvärs över med en vass kniv.
Fler recept med: Kyckling och fågel, Mackor, Picknick