55555

Snåla inte med majonnäs och tillbehör; denna club sandwich ska vara matig och saftig.

För 2 personer:

Ingredienser

2 skivor kycklingfilé, minutfilé (ca 300 g)
0,75 tsk salt, + 2 krm
1 krm svartpeppar, nymald + 1 krm
1 msk smör
6 skivor bacon
8 skivor fibertoastbröd, ljust
0,75 dl majonnäs, gärna Hellmann’s
1 tsk olivolja, rökig ( Zeta)
2 tomater
1 avokado
0,5 krispsalladshuvud

Tillbehör:

chips

20 minuter

Club sandwich – gör så här:

  1. Krydda kycklingskivorna med  3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Stek i het panna i smör ca 3 min på varje sida, tills kycklingen är genomstekt. Låt svalna något. Skär i sneda skivor.
  2. Stek baconet krispigt i het panna och lägg på hushållspapper.
  3. Rosta brödskivorna. Blanda ner oljan i majonnäsen. Skiva tomaterna. Gröp ur och mosa avokadon grovt. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Bred majonnäs på fyra brödskivor. Bred avokado på två brödskivor.
  4. Fördela kyckling, bacon, tomater och sallad på brödskivorna. Lägg ihop dem med avokadobrödskivorna i mitten, toppa med de två sista brödskivorna. Tryck till ordentligt och sätt i grillspett.
  5. Skär smörgåsarna på diagonalen och servera dem genast med chips till.
    pren