Club sandwich – klassiskt recept

Recept på en klassisk Club sandwich med kyckling, bacon och majonnäs.
Tove Nilsson
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer - (à 150 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 krm olivolja
  • 12 skivor surdegsbröd - vitt,  tunna
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 4 tomater
  • 1 kruka krispsallad

Majonnäs

  • 1 äggula
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk senap - engelsk eller ­amerikansk
  • 2 dl rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • cornichons

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i olja i en stekpanna. Sänk värmen och stek ca 15 min runt om, tills kycklingen är genomstekt. Skär filéerna i tunna skivor.

  2. Majonnäs: Vispa ihop ägg, vinäger och senap. Vispa in oljan droppvis till en krämig majonnäs. Krydda med salt och peppar.

  3. Ta upp kycklingen och rosta brödskivorna i olja i stekpannan. Ta upp brödet och stek baconet knaprigt i stekpannan.

  4. Skär tomaterna i skivor. Lägg ihop 3 skivor bröd, kyckling, bacon, majonnäs, tomat och sallad.

  5. Stick en träpinne genom hela mackan så att den håller ihop. Servera med cornichons.

  6. Tips! Majonnäsen som blir över håller ca 2 veckor i kylen.

    Foto Lennart Weibull

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!