4.44.44.44.44.4

Recept på en klassisk Club sandwich med kyckling, bacon och majonnäs.

För 4 mackor:

Ingredienser

2 kycklingfiléer, (à 150 g)
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 krm olivolja
12 skivor surdegsbröd, vitt,  tunna
1 paket bacon, (140 g)
4 tomater
1 kruka krispsallad

Majonnäs:

1 äggula
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk senap, engelsk eller ­amerikansk
2 dl rapsolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

cornichons

30 minuter

Club sandwich – gör så här:

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i olja i en stekpanna. Sänk värmen och stek ca 15 min runt om, tills kycklingen är genomstekt. Skär filéerna i tunna skivor.
  2. Majonnäs: Vispa ihop ägg, vinäger och senap. Vispa in oljan droppvis till en krämig majonnäs. Krydda med salt och peppar.
  3. Ta upp kycklingen och rosta brödskivorna i olja i stekpannan. Ta upp brödet och stek baconet knaprigt i stekpannan.
  4. Skär tomaterna i skivor. Lägg ihop 3 skivor bröd, kyckling, bacon, majonnäs, tomat och sallad.
  5. Stick en träpinne genom hela mackan så att den håller ihop. Servera med cornichons.

 

Tips! Majonnäsen som blir över håller ca 2 veckor i kylen.

club-sandwich

Foto Lennart Weibull