Club Sandwich

55555

Recept på Club Sandwich med kyckling. Majonnäsen som blir över håller ca 2 veckor i kylen.

För 4 mackor

Ingredienser

2 kycklingfiléer (à 150 g)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 krm olivolja
12 skivor vitt surdegsbröd tunna
1 pkt bacon (140 g)
4 tomater
1 kruka krispsallad

Majonnäs

1 äggula
1 msk vitvinsvinäger
1 tks senap engelsk eller ­amerikansk
2 dl rapsolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör

cornichons

30 min

Club Sandwish

Gör så här:

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i olja i en stekpanna. Sänk värmen och stek ca 15 min runt om, tills kycklingen är genomstekt. Skär filéerna i tunna skivor.
  2. Majonnäs: Vispa ihop ägg, vinäger och senap. Vispa in oljan droppvis till en krämig majonnäs. Krydda med salt och peppar.
  3. Ta upp kycklingen och rosta brödskivorna i olja i stekpannan. Ta upp brödet och stek baconet knaprigt i stekpannan.
  4. Skär tomaterna i skivor. Lägg ihop 3 skivor bröd, kyckling, bacon, majonnäs, tomat och sallad. Stick en träpinne genom hela mackan så att den håller ihop. Servera med cornichons.