55555

Clementinsallad med kycklingvingar och blue cheese-dressing passar både som lunch och middag. Dippa kycklingvingarna i blue cheese­dressingen och servera clementin­salladen till.

För 4 personer:

Ingredienser

900 g kycklingvingar
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 dl bbq-sås, + 1 dl

Clementinsallad:

80 g babyspenat
3 clementiner
2 avokador
1 knippa rädisor
2 morötter, gula
1 silverlök

Blue cheese-dressing:

100 g blåmögelost
2 dl gräddfil, eller lätt crème fraiche
1 msk majonnäs

25 minuter + 30 minuter i ugn

Clementinsallad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingvingarna på en oljad plåt eller på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills kycklingen är genomstekt. Pensla med 1 dl bbq-sås efter halva tillagningstiden.
  2. Sallad: Lägg spenaten i en skål. ­Skala och skär clementinerna i skivor. Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Skär dem i klyftor. Skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin. Skala morötterna och hyvla dem tunt med osthyvel. Skala och skär löken i tunna ringar. Blanda clementiner och grönsaker med spenaten.
  3. Dressing: Mosa blåmögelosten och blanda med gräddfil och majonnäs.
  4. Pensla kycklingvingarna med 1 dl bbq-sås. Servera dem till salladen och blue cheese-dressingen.