Clementinmarinerade rödbetor

Rödbetorna blir bara godare om de får stå en dag i kylen före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g rödbetor - färska
  • 1 clementin
  • 1 tsk senap
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Koka rödbetorna tills de är mjuka, ca 40 min.

  2. Skölj clementinen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa ut saften. Blanda clementinsaft och -skal med senap, olivolja och flingsalt.

  3. Skölj rödbetorna i kallt vatten när de är färdigkokta. Dra av skalet. Tärna betorna, lägg dem i marinaden. Låt stå kallt minst 2 timmar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!