20 minuter + 50 minuter i ugn
Clementine pound cake – gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Skölj clementinerna i ljummet vatten. Riv 1 msk skal och pressa ut 1 dl saft.
- Vispa smör, socker och olja smidigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.
- Sikta ner mjölet. Tillsätt yoghurt, kardemumma, salt, vaniljpulver, clementinsaft och clementinskal. Vispa hastigt ihop till en slät smet.
- Bred ut smeten i en smord sockerkaksform, 1 1/2 liter. Grädda längst ner i ugnen ca 50 min. Ta ut och låt kakan stå i formen och svalna 5–10 min innan den stjälps upp och får kallna.
- Glasyr: Skölj clementinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Vispa samman florsocker och clementinsaft. Ringla glasyren över kakan. Strö över clementinskal.