Clam rolls med citronmajonnäs

Recept på clam rolls med citronmajonnäs. Så frasigt och så gott! Den som har bråttom kan smaksätta färdig majonnäs med citronsaft. 

 

30 minuter + 1 timmes tining

Gör så här:

  1. Tina musslorna och låt dem rinna av.
  2. Majonnäs: Vispa äggulan med 1/2 msk citronsaft och senap. Tillsätt oljan, lite i taget, i en fin stråle och vispa ihop till en luftig majonnäs. Smaksätt med 1/2 msk citronsaft och krydda med salt och peppar.
  3. Rör ihop filmjölk och srirachasås i en liten skål. Blanda majsmjöl och salt i en djup tallrik. Vänd musslorna i omgångar i filmjölken och rulla dem sedan i majsmjölet.
  4. Hetta upp oljan i en fritös eller kastrull till 180°. Fritera musslorna i omgångar 2–3 min, tills de fått en gyllene färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Smält smöret. Pensla korvbröden med smör på sidorna och på ovansidan. Grilla i ugnen 2–3 min, tills de börjar få färg.
  6. Fyll bröden med friterade musslor och ringla över majonnäs. Strö på finhackad gräslök. 

Recept av Ylva Porsklev

Recept från