44444

Recept på clafoutis, en fransk dessert som är en typ av pannkaka. Man lägger frukt eller bär i en form och häller på smet. Serveras ljummen med vaniljglass eller grädde.

För 4 personer:

Ingredienser

2 ägg
0,5 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
1 msk strösocker, + 4 tsk
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 äpplen
4 krm kanel, mald

Tillbehör:

vaniljglass

10 minuter + 15 minuter för smeten att stå + 20 minuter i ugnen

Äppelclafoutis – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa äggen med mjöl och mjölk. Blanda ner 1 msk socker, vaniljsocker och salt. Låt stå ca 15 min.
  2. Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Lägg dem i smorda ugnssäkra portionsformar. Strö  över 1 tsk socker och 1 krm kanel i varje form.
  3. Häll smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 15–20 min, de ska få lite färg på ytan. Servera med vaniljglass.
Fler recept med: Franskt, Fredagsmat, Frukt och bär