Citrussallad med kola och vaniljcrème fraiche

Citrussallad med kola och vaniljcrème fraiche är en citrussallad med krispiga granatäppelkärnor och söt pomelo. Med kolasås och vaniljcrème fraiche blir desserten både frisk och söt.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 0,5 pomelo
  • 1 grapefrukt - röd1
  • 1 apelsin
  • 0,5 granatäpple
  • 2 msk agavesirap - eller flytande honung
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kolasås - färdig eller dulce de leche

Gör så här

  1. Skär bort det tjocka skalet på pomelon och plocka därefter fram klyftorna. Dra bort hinnorna och dela fruktköttet i mindre bitar. Skala och skär grapefrukt och apelsin i hinnfria klyftor. Kärna ur granatäpplet. Blanda frukten med agavesirap eller honung.

  2. Rör ihop crème fraiche och vaniljsocker. Servera frukten med vaniljcrème fraiche och kolasås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!