55555

Citrussallad med kokos- och nötströssel är gott när som helst under dagen, frukost, mellis eller som dessert. Får du sallad över så spara i en burk med lock och servera med gröt, fil eller yoghurt nästa dag.

För 4 personer:

Ingredienser

3 apelsiner
2 blodgrape
0,5 vaniljstång
0,5 tsk kardemummakärnor
1 dl hasselnötter, rostade
1 dl kokos, rostade
1 kruka mynta

Tillbehör:

ev yoghurt

20 minuter

Citrussallad med kokos- och nötströssel – gör så här:

  1. Skär bort skalet från 2 1/2 apelsin och grapefrukten. Skär frukten i skivor och lägg på ett fat.
  2. Pressa saften ur 1/2 apelsin. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Stöt kardemumman i mortel. Blanda apelsinsaften med vaniljfrön och kardemumma. Häll lagen över citrusfrukten.
  3. Grovhacka hasselnötterna. Blanda nötter och kokos och strö dem över citrussalladen. Grovhacka myntan och toppa salladen med bladen. Servera citrussalladen med yoghurt eller ät som den är.

Tips! Nötströsslet kan varieras med andra nötter, till exempel pistasch-, val- eller pekannötter. Mandel passar också bra.

Recept av Emmy Lundström

pren

Sallad – till frukost, lunch och middag

Bjud in vännerna på brunch med en härlig sallad med melon, färska fikon, granatäpple och fetaost eller varför inte packa sallader i lunchlådan. Här hittar du massor av fler recept på trendiga sallader: