4.84.84.84.84.8

Citrussallad med fetaost och rödlök är en perfekt start på middagen. Smaklökarna kommer igång med lite bittra och sötsura smaker.

För 4 personer:

Ingredienser

2 apelsiner
1 blodgrape
0,5 rosésallad
1 endive
1 gemsallad
0,5 rödlök
100 g fetaost
1 dl kalamataoliver
1 dl koriander
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar, nymald

Dressing:

1 msk mangobalsamvinäger
1 tsk dijonsenap
0,5 dl olivolja
1 krm salt

25 minuter

Citrussallad – gör så här:

  1. Skär bort skalet och de vita hinnorna på citrusfrukterna med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor.
  2. Riv rosésalladen i bitar och plocka bladen från endive och hjärtsallad. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda citrus, sallad och lök.
  3. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och häll den över. Blanda försiktigt och lägg upp på ett stort fat eller i serveringsskål.
  4. Smula över fetaosten. Strö över oliver, korianderblad, salt och ­peppar. Servera genast.
Fler recept med: Frukt och bär, Grönsaker, Sallader