Citrussallad med fetaost och rödlök

Citrussallad med fetaost och rödlök är en perfekt start på middagen. Smaklökarna kommer igång med lite bittra och sötsura smaker.
Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 1 blodgrape
  • 0,5 rosésallad
  • 1 endive
  • 1 gemsallad
  • 0,5 rödlök
  • 100 g fetaost
  • 1 dl kalamataoliver
  • 1 dl koriander
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Dressing

  • 1 msk mangobalsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skär bort skalet och de vita hinnorna på citrusfrukterna med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor.

  2. Riv rosésalladen i bitar och plocka bladen från endive och hjärtsallad. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda citrus, sallad och lök.

  3. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och häll den över. Blanda försiktigt och lägg upp på ett stort fat eller i serveringsskål.

  4. Smula över fetaosten. Strö över oliver, korianderblad, salt och ­peppar. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!