Citrusmarinerade jordgubbar

Citrus och jordgubbar är en underbar smakkombination. Ta frysta jordgubbar eller hallon om du inte kan få tag på färska jordgubbar. Använd gärna zestjärn för att få fina strimlor av citrusskalet att garnera med.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar - rensade
  • 3 msk strösocker
  • 0,75 dl Grand Marnier
  • 1 msk lime - finrivet skal
  • 2 tsk apelsin - finrivet skal

Garnering

  • citrusskal - finstrimlat eller rostade mandelflagor

Tillbehör

  • grädde - lättvispad

Gör så här

  1. Skiva jordgubbarna och varva i en skål med socker, likör och citrusskal.

  2. Låt stå svalt ett par timmar före servering. 3.Garnera med citrusskal eller rostade mandelflagor. Servera med vispgrädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!