3.93.93.93.93.9

Grava laxen med citrus! Fräsch och gott.

För 20 personer på buffé:

Ingredienser

1,5 kilo laxfilé
2 citroner
2 lime
1 apelsin
1 dl strösocker
0,5 dl salt
1 msk vitpeppar, grovstött

Garnering:

citronklyftor

10 minuter + 2 dygn i kyl

Citrusgravad lax – gör så här:

  1. Skåra skinnsidan på laxen. Skölj citrusfrukterna noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda socker, salt, peppar och citrusskal. Strö ett tunt lager av blandningen på en plåt  och lägg på laxen med skinnsidan ner. Gnid in resten av blandningen på ovansidan av laxen. Täck med plastfolie.
  2. Låt laxen stå i kylen ca 2 dygn. Vänd någon gång under tiden.
  3. Skär laxen i tunna skivor och garnera med citronklyftor.
Fler recept med: Fisk, Jul, Lax