Citruscouscous med lammracks och kall yoghurtsås
Ingredienser
- 600 g lammracks
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
- 1 msk smör
- 2,5 dl couscous
- 1 msk apelsinskal - finrivet
- 1 msk citronskal - finrivet
- 4 dl vatten
- 2 msk kycklingfond - konc
- 1 zucchini
- 2 dl tranbär - torkade eller russin
- 1 dl solrosfrön - eller pumpakärnor
- 1 dl bladpersilja - bladpersilja
Citrusdressing
- 2 msk olivolja
- 0,5 dl apelsin - pressad
- 1,5 msk citron - pressad
- 2 tsk honung
- 1 tsk flingsalt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Yoghurtsås
- 2 dl yoghurt - turkisk
- 0,5 tsk citronskal - rivet
- 1 tsk honung
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Ta fram lammracksen i god tid så att de hinner bli rumstempererade. Sätt ugnen på 150°. Krydda köttet med salt och peppar och stek runt om i smör tills det fått fin färg. Lägg köttet i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen till 60° innertemperatur, beräkna ca 40 min. Låt köttet vila medan salladen tillagas.
-
Lägg couscousen i en skål och tillsätt apelsin- och citronskal. Koka upp vatten och fond och häll över couscousen. Täck med ett lock och låt stå ca 10 min.
-
Citrusdressing: Blanda alla ingredienser.
-
Fluffa upp couscousen med en gaffel. Grovriv zucchinin och blanda med couscousen. Tillsätt tranbär, solrosfrön, persilja och citrusdressing. Blanda om.
-
Yoghurtsås: Rör ihop alla ingredienser.
-
Skär lammracksen i skivor och servera med sallad och yoghurtsås.