44444

Lammracks serveras med en matig couscoussallad som smaksatts med zucchini, russin, pistaschnötter och färska örter.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g lammracks
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 msk smör
2,5 dl couscous
1 msk apelsinskal, finrivet
1 msk citronskal, finrivet
4 dl vatten
2 msk kycklingfond, konc
1 zucchini
2 dl tranbär, torkade eller russin
1 dl solrosfrön, eller pumpa­kärnor
1 dl bladpersilja, bladpersilja

Citrusdressing:

2 msk olivolja
0,5 dl apelsin, pressad
1,5 msk citron, pressad
2 tsk honung
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Yoghurtsås:

2 dl yoghurt, turkisk
0,5 tsk citronskal, rivet
1 tsk honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

40 minuter + 40 minuter i ugn

Citruscouscous med lammracks och kall yoghurtsås – gör så här:

  1. Ta fram lammracksen i god tid så att de hinner bli rumstempererade. Sätt ugnen på 150°. Krydda köttet med salt och peppar och stek runt om i smör tills det fått fin färg. Lägg köttet i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen till 60° innertemperatur, beräkna ca 40 min. Låt köttet vila medan ­salladen tillagas.
  2. Lägg couscousen i en skål och tillsätt apelsin- och citronskal. Koka upp vatten och fond och häll över couscousen. Täck med ett lock och låt stå ca 10 min.
  3. Citrusdressing: Blanda alla ingredienser.
  4. Fluffa upp couscousen med en gaffel. Grovriv zucchinin och blanda med couscousen. Tillsätt tranbär, solrosfrön, persilja och citrusdressing. Blanda om.
  5. Yoghurtsås: Rör ihop alla ingredienser.
  6. Skär lammracksen i skivor och servera med sallad och yoghurtsås.