00000

God nog utan, men med calamares blir hela rätten en upplevelse – det är läge att prova något nytt!

För 4 personer:

Ingredienser

3 dl apelsiner, pressad saft
3 dl couscous
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 gurka
2 avokador
1 mango
5 salladslök
1 dl basilikablad
1 dl sötmandlar, rostade, salta, se separat recept

Servering

lime- och honungsyoghurt, se separat recept
grillad calamares, eller andra skaldjur (se recept)

Citruscouscous med grillade calamares – gör så här:

  1. Pressa apelsinerna. Blanda saften med couscousgrynen, olivolja och salt och ställ grynen att svälla ca 15 min.
  2. Skala och tärna gurkan. Skala, kärna ur och skär avokado och mango i bitar. Ansa och skiva salladslöken. Strimla basilikan. Grovhacka den rostade mandeln.
  3. Blanda alla ingredienserna med den couscousen. Lägg upp på stort fat och toppa med grillade calamares.