Citronyoghurtglass med limoncello och lemon curd-rippel

Recept på en syrlig och frisk citronyoghurtglass som passar bra i sommarvärmen.
Allt om Mat
Recept på citronyoghurtglass med limoncello och lemoncurd-rippel
Recept på citronyoghurtglass med limoncello och lemoncurd-rippel Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 3 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl citron - pressad
  • 1 dl glykos - flytande
  • 3 dl turkisk yoghurt

Rippel

  • 1 dl lemon curd
  • 2 msk limoncello (citronlikör)

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Koka ihop vatten och socker i en kastrull 2–3 min.

  2. Häll i citronsaft och glykos. Ta upp gelatinbladet. Smält det i sockerlagen och låt kallna.

  3. Blanda ner yoghurten i lagen och frys glassen i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant).

  4. Blanda lemon curd och limoncello och ringla ner det i glassen. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!