Citronvåfflor med vallmo och vanilj

Recept på citronvåfflor med vallmo och vanilj. Smeten går bra att göra i god tid i förväg så den får svälla ordentligt.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 citron
  • 7 dl vetemjöl - (420 g)
  • 3 msk florsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vaniljpulver
  • 4 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 1 tsk vallmofrön

Tillbehör

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 l vaniljglass
  • lönnsirap
  • bär - färska, t ex blåbär, björnbär, hallon

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det kallna. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Blanda mjöl, florsocker, bakpulver, salt och vaniljpulver. Vispa äggen med hälften av mjölken, häll ner det i mjölblandningen och rör till en slät smet. Blanda ner resterande mjölk och smöret. Rör ner citronskal och vallmofrön. Låt smeten svälla 20–30 min.

  3. Värm våffeljärnet. Pensla det med smält smör och grädda våfflorna gyllene.

  4. Servera våfflorna nygräddade med lättvispad grädde, vaniljglass, lönnsirap och färska bär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!