20 minuter + 1 dygn i kyl
Citrontiramisu – gör så här:
- Skölj citroner och lime noga i ljummet vatten och riv av det yttersta skalet. Pressa ut 1 dl citronsaft och 2 msk limesaft. Blanda citron- och limesaft med 1 msk rivet citronskal, limeskal, 1/2 dl florsocker och likör.
- Dela äggen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulor och 1 dl florsocker vitt och pösigt. Vispa grädden. Vispa mascarponen med äggulevisp och vaniljpulver. Vänd ner den vispade grädden och till sist äggvitan.
- Doppa hälften av kexen i citronblandningen och lägg dem tätt i en form, ca 18 x 25 cm och 5 cm hög.
- Bred ut hälften av krämen i ett jämnt lager på de indränkta kexen. Doppa resten av kexen i citronblandningen och lägg dem i formen. Bred över resten av krämen.
- Täck formen med plastfolie och ställ i kylen 1 dygn.
- Lägg på hallonen och pudra över florsocker.