Citrontimjansnaps

Recept på citrontimjansnaps. Citronskalet ger snabbt smak till snapsen. Därför är det viktigt att ta upp skalet efter 6 timmar, så att smaken inte blir för stark.
Catarina Bennetoft
Recept på citrontimjansnaps.
Recept på citrontimjansnaps. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Citrontimjansnaps

  • 375 cl brännvin special
  • 2 kvistar citrontimjan
  • 1 remsa citronskal

Gör så här

  1. Häll spriten i en fin karaff och lägg i timjankvistarna.

  2. Skär med en vass kniv en tunn strimla citronskal och lägg i spriten. Låt stå 6 timmar. Ta bort citronskalet. Servera snapsen källarsval.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!