Citronstekt fläskkotlett med plommonsås

Den smakrika plommonsåsen smakar gott till fläskkött. Kotletten är smaksatt med citron.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk citronsaft - pressad
  • 0,5 msk smör

Sås

  • 0,5 gul lök - liten
  • 0,5 spansk peppar (chili) - röd
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk ingefära - finriven
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 4 dl vatten
  • 4 katrinplommon
  • 2 krm salt

Tillbehör

Gör så här

  1. Sås: Skala och finhacka löken. Finstrimla pepparfrukten. Fräs lök och pepparfrukt i olja 1-2 min.

  2. Tillsätt ingefära, smulad hönsbuljong, vatten och katrinplommon. Låt koka kraftigt ca 5 min. Mixa såsen slät. Smaka av med salt.

  3. Krydda kotletterna med salt och peppar. Pressa över citronsaft. Stek kotletterna i smör ca 3 min på varje sida beroende på tjocklek.

  4. Servera kotletterna med plommonsås, äppelsallad och pasta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!