00000

Den smakrika plommonsåsen smakar gott till fläskkött. Kotletten är smaksatt med citron.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 fläskkotletter
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 msk citronsaft pressad
0,5 msk smör

Sås

0,5 gul lök liten
0,5 spansk peppar röd
2 tsk olivolja
1 msk ingefära finriven
1 hönsbuljongtärning
4 dl vatten
4 katrinplommon
2 krm salt

Tillbehör

1. Sås: Skala och finhacka löken. Finstrimla pepparfrukten. Fräs lök och pepparfrukt i olja 1-2 min.
2. Tillsätt ingefära, smulad hönsbuljong, vatten och katrinplommon. Låt koka kraftigt ca 5 min. Mixa såsen slät. Smaka av med salt.
3. Krydda kotletterna med salt och peppar. Pressa över citronsaft. Stek kotletterna i smör ca 3 min på varje sida beroende på tjocklek.
4. Servera kotletterna med plommonsås, äppelsallad och
pasta.