Brysselkål, med sin speciella kombination av sötma och syrlighet, är Christian Fredrikssons favoritkål alla kategorier. Kan serveras både kall och varm.
För 8 personer på buffé
Ingredienser
1 kilo
brysselkål
50 g
smör
2
citroner
2 dl
torrt vitt vin
1 dl
strösocker
2 tsk
salt
2 krm
nymald svartpeppar
20 min
Citronstekt brysselkål – gör så här:
Ansa brysselkålen. Stek den i smör i en het stekpanna tills den fått fin färg.
Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.
Häll vin och citronsaft över kålen och tillsätt sockret. Låt vin och citronsaft koka in under lock, ca 10 min. Krydda med citronskal, salt och peppar.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.