Citronspagetti med ostbakad kyckling

Använd gärna lite tunnare spagetti, det passar fint till den här rätten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g spaghetti
  • 1 röd chili - (t ex spansk peppar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron - skalet
  • 1 grillad kyckling - (eller 4 stekta kycklingfiléer)
  • 1 dl ost - riven
  • 2 msk olivolja
  • 80 g rucolasallad - (1 ask)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill 275°. Koka pastan enligt förpackningens anvi sning och låt den rinna av i ett durkslag.

  2. Kärna ur och finstrimla chilin. Skala och hacka vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  3. Skär kycklingen i bitar och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Fördela osten över. Sätt fatet mitt i ugnen och låt stå ca 8 min tills osten smält.

  4. Fräs chili och vitlök i olja i en djup panna ca 20 sekunder.

  5. Vänd ner pastan och låt den bli genomvarm. Ta pannan från värmen och blanda i citronskal och rucola. Smaka av med salt och peppar. Servera med kycklingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!