Citronsorbet med mynta och prosecco

Citronsorbet med mynta och prosecco är så friskt och fräscht! Sorbeten har hög syra. Den passar perfekt som avslutning på en mastig middag.
Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 5 dl citron - pressad
  • 3 dl sirap - vit
  • 2 msk mynta - hackad

Tillbehör

  • prosecco - eller annat ­mousserande vitt vin

Garnering

  • myntablad

Gör så här

  1. Blanda citronsaft, sirap och mynta och häll i en låg form. Ställ formen i frysen och rör med en sked efter en timme. Rör en gång i timmen ca 6 timmar, tills sorbeten fått en fast men krämig konsistens.

  2. Fördela sorbeten i glas och häll försiktigt lite prosecco runt om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!