Citronsorbet med exotiska frukter

Sorbet är ett smalt alternativ till glass. Tillsammans med exotisk frukt blir den en god och läskande avslutning på måltiden.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g citronsorbet - 6 st små kulor
  • 0,25 papaya - färsk
  • 1 ananasklyfta
  • 2 passionsfrukter

Garnering

  • 1 tsk råsocker

Gör så här

  1. Kärna ur papayan och skär bort skalet. Ansa ananasen, skär bort skalet och den grova stocken i mitten. Skär frukten i bitar eller klyftor. Dela passionsfrukterna och skrapa ur hela innehållet med hjälp av en tesked.

  2. Fördela sorbeten i portionsskålar. Servera med frukten och garnera med råsockret.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!