00000

Den som har glassmaskin gör snabbt desserten, annars går den att frysa in som vanligt och röra några gånger under tiden. Då tar det förstås lite längre tid. Lättast är det med färdig citronsorbet som mixas med basilika och smaksätts med vodka.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 gelatinblad
1,5 dl strösocker
1 dl vatten
1 dl pressad citron
1 dl mjölk
0,5 basilika kruka, färsk
2 msk vodka

Tillbehör:

jordgubbar

Citronsorbet med basilika och vodka – gör så här:

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Blanda socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp och dra åt sidan.
  2. Ta upp gelatinbladet. Lägg ner det i den varma lagen. Rör tills det smält. Låt svalna. Rör ner citronsaft och mjölk. Mixa basilikabladen med lite av lagen i en liten mixer eller med stavmixer. Rör ner resten av blandningen.
  3. Frys den i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant) ca 30 min eller sätt in den i frysen.
  4. Servering: Låt sorbeten tina något. Vispa upp den tills den blir lite fluffig men inte helt tinad. Tillsätt ev vodka.
Fler recept med: Efterrätt och dessert