Citronsorbet

Citronsorbet är en fräsch svalkande dessert som serveras i vackra glas. Häll gärna över mousserande vin för att göra den extra festlig. 
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl citron - pressad
  • 1 msk citronskal - rivet
  • 1 äggvita

Garnering

  • lavendelkvistar - torkade, ev

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Värm vatten och socker i en kastrull under omrörning tills sockret lösts upp. Ta upp och låt gelatinet smälta i sockerlagen. Låt kallna.

  3. Blanda sockerlagen med citronsaft och citronskal. Frys sorbeten i en glassmaskin.

  4. Vispa upp äggvitan lätt och blanda ner den i sorbeten när den börjar frysa. Frys sorbeten färdigt.

  5. Skeda upp sorbeten i glas och garnera med lavendelkvistar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!