00000

Citronsorbet är en fräsch svalkande dessert som serveras i vackra glas. Häll gärna över mousserande vin för att göra den extra festlig. 

För 4-6 personer:

Ingredienser

2 gelatinblad
5 dl vatten
2,5 dl strösocker
2,5 dl citron, pressad
1 msk citronskal, rivet
1 äggvita

Garnering:

lavendelkvistar, torkade, ev

15 minuter + tid i frys

Citronsorbet – gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
  2. Värm vatten och socker i en kastrull under omrörning tills sockret lösts upp. Ta upp och låt gelatinet smälta i sockerlagen. Låt kallna.
  3. Blanda sockerlagen med citronsaft och citronskal. Frys sorbeten i en glassmaskin.
  4. Vispa upp äggvitan lätt och blanda ner den i sorbeten när den börjar frysa. Frys sorbeten färdigt.
  5. Skeda upp sorbeten i glas och garnera med lavendelkvistar.
Fler recept med: Okategoriserade