30 minuter + ca 5 timmar i ugn
Citronsmörbakad kalkon — gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen i ljummet vatten. Halvera citronen och pressa in saften från den ena halvan i kalkonen. Lägg citronhalvan i kalkonen. Banka citrongräset med skaftet på en kniv och lägg in i kalkonen.
- Skär smöret i skivor och tryck in under skinnet. Pressa resten av citronen över. Krydda med salt och peppar och massera in i skinnet. Bind upp benen. Täck kalkonen med aluminiumfolie.
- Stek kalkonen i nedre delen av ugnen ca 4 timmar. Ös under tiden med smöret och saften som rinner ut.
- Höj ugnsvärmen till 200°. Ta bort folien och stek kalkonen ytterligare ca 30 min, tills innertemperaturen är 80°. Låt kalkonen vila ca 15 min innan den skärs i bitar. Sila eventuellt skyn och servera till.