Citronsmakande haricots verts med sardelldressing

Bönorna behöver inte koka, de tas direkt ur påsen och blandas med övriga ingredienser.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 390 g kronärtskockshjärtan - på burk
  • 2 knippa salladslök
  • 2 citroner - rivet skal av
  • 1 kg haricots verts - frysta

Sardelldressing

  • 50 g sardellfiléer - på burk
  • 4 msk citronolivolja
  • 4 msk citronsaft - pressad
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sila upp, spola av och dela kronärtskockorna i mindre bitar. Ansa och skiva löken tunt. Dra citronstrimlor med ett zestjärn eller riv skalet på rivjärn. Pressa saften och spara till dressingen.

  2. Lägg ingredienserna tillsammans med haricots verts (direkt ur frysen) i en rymlig skål.

  3. Häll av oljan från sardellburkarna och mixa sardellerna med ny olja, citronsaft och peppar. Häll dressingen över ingredienserna i skålen, blanda och låt tina.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!