Citronsill med stjärnanis

En klar sillinläggning passar alltid bra på midsommarbordet. Det här är en favorit som är lite oväntad i smaken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 420 g 5-minuterssill - (1 förpackning)

Citronlag

  • 1 dl sparad lag
  • 1 citron - helst ekologisk
  • 1 rödlök - liten
  • 4 stjärnanis

Gör så här

  1. Häll av lagen från sillen och spara den. Skär sillen i ca 2 cm breda bitar.

  2. Skölj citronen väl och strimla skalet, gärna med ett zestjärn. Skär också 4 tunna skivor av citronen och dela dem i bitar. Skala och skiva löken tunt.

  3. Blanda inläggningslag med lök, citronskal och citronskivor. Lägg ner sillen.

  4. Lossa 5 frön från stjärnanisen och stöt dem fint. Lägg dem i lagen tillsammans med resten av stjärnanisen. Låt gärna stå till nästa dag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!