00000

Citronsill med fin syra är en smörgåsbordsfavorit året om.

För 8 person(er)

Ingredienser

5 filéer inläggningssill urvattnade
1 purjolök 10 cm

Citronsås:

1 äggula
1 msk svensk senap
0,5 dl rapsolja rumstempererad
1 citron rivet skal + 4 msk pressad saft
2 msk strösocker
5 msk crème fraiche

Citronsill – gör så här:

  1. Skölj och torka sillfiléerna, skär dem i 2 cm bitar. Skär purjolöken i små tärningar.
  2. Blanda äggula och senap och vispa ner oljan droppvis.
  3. Blanda ner purjolöken, saft och citronskal, socker och creme fraiche.
  4. Blanda ner sillen och ställ kallt 1–2 dygn. Lägg upp och garnera med citronskalstrimlor och purjolök.
Fler recept med: Fisk, Jul, Övrigt