55555

Citronsill har en fräsch citronsmak och kryddigt av stjärnanis och kryddnejlika.

För 12 personer på julbord

Ingredienser

1 burk inläggningssill, 420 g
0,5 dl ättiksprit, 12%
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
2 lagerblad
1 stjärnanis
3 kryddpepparkorn
2 kryddnejlikor
1 citron

Citronsill – gör så här:

  1. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i kryddorna och låt lagen kallna.
  2. Skölj sillen i kallt vatten och skär den i bitar. Häll lagen över ­sillen och låt stå i kylen 1 dygn.
  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet från halva citronen. Skär den andra halvan i skivor.
  4. Blanda ner citronskal och -skivor i sillen och låt stå ytterligare 1 dygn.
Fler recept med: Fisk, Jul, Sill