00000

Väldigt mycket gott! Lemon curd finns 
på butikens marmeladhylla. Här är recept på egen lemon curd.

För 6 portioner

Ingredienser

Citronsemifreddo

100 g färskost, t ex philadelphiaost
1 stk vaniljsocker
1 dl + 1/2 dl strösocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
2 äggvitor
1 citron
1 dl lemon curd

30 min + 4 tim i frysen

Citronsemifreddo — gör så här:

  1. Vispa färskost, vaniljsocker och 1 dl strösocker.
  2. Separera äggulor och -vitor. Vispa in 
äggulorna i smeten.
  3. Vispa grädden i en separat skål. Vänd in 
den i smeten med en slickepott (här hittar du en slickepott från Roy Fares).
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med 
en elvisp. Tillsätt 1/2 dl strösocker och vispa 
till en slät maräng.
  5. Vänd försiktigt in marängen i smeten med en slickepott.
  6. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa 2 msk citronsaft. Blanda citronskal och -saft med lemon curd.
  7. Varva smet och lemon curd-sås i en form (ca 1 liter). Frys minst 4 tim.
  8. Ta fram semifreddon i rumstemperatur 
15 min före servering.