30 min + 4 tim i frysen
Citronsemifreddo — gör så här:
- Vispa färskost, vaniljsocker och 1 dl strösocker.
- Separera äggulor och -vitor. Vispa in äggulorna i smeten.
- Vispa grädden i en separat skål. Vänd in den i smeten med en slickepott (här hittar du en slickepott från Roy Fares).
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum med en elvisp. Tillsätt 1/2 dl strösocker och vispa till en slät maräng.
- Vänd försiktigt in marängen i smeten med en slickepott.
- Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa 2 msk citronsaft. Blanda citronskal och -saft med lemon curd.
- Varva smet och lemon curd-sås i en form (ca 1 liter). Frys minst 4 tim.
- Ta fram semifreddon i rumstemperatur 15 min före servering.