20 minuter + 4 timmar i frys + 30 minuter marinering
Citronsemifreddo med limoncello och marinerade jordgubbar – gör så här:
- Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 3 msk saft. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna tillsammans med 1 dl socker i en bunke. Vispa grädden och vänd ner i äggpöset. Blanda ner limoncello samt citronskal och citronsaft. Vispa 1/2 dl socker med äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner vitorna i smeten.
- Häll smeten i form som rymmer ca 1 1/2 liter. Vill du kunna stjälpa upp semifreddon på ett fat kan formen kläs med plastfolie först. Frys semifreddon ca 4 timmar eller över natten.
- Jordgubbar: Snoppa jordgubbarna och skär dem i fjärdedelar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Finhacka myntan. Blanda jordgubbarna med citronskal, mynta och socker. Låt stå i kylen ca 30 min före servering.