Citronsemifreddo med aprikoser i vanilj- och amarettolag

Gör desserten en dag i förväg så har du allting klart i kyl och frys.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 burk lemon curd - (280 g)
  • 2 msk citron - pressad

Aprikoser

  • 400 g aprikoser
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl Amaretto (mandellikör)
  • 2 msk citron - pressad

Gör så här

  1. Vispa grädden och ställ i kylen.

  2. Dela äggen och vispa äggulorna ­tillsammans med sockret över ­vattenbad tills det blir fluffigt.

  3. Ta bort skålen från värmen och ­fortsätt att vispa smeten tills den är kall. Vispa äggvitorna till fast skum.

  4. Vispa ut lemon curden med lite av den ­vispade grädden. Vänd ner resten av vispgrädden. Blanda ner grädden i äggulesmeten och vänd till sist ner ­äggvitor och citronsaft. Rör försiktigt till en jämn smet.

  5. Häll upp i form, ca 20 x 40 cm, och frys ca 4 timmar.

  6. Halvera aprikoserna och ta bort kärnorna. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna med baksidan på en kniv. Koka upp vaniljstången med resten av ingredienserna förutom amaretto. Häll i amaretto och aprikoser, sätt på ett lock eller plastfolie och låt aprikoserna svalna i lagen. Ta ut semifreddon ca 10 min före servering. 7.Servera aprikoserna som tillbehör till ­semifreddon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!