3.93.93.93.93.9

Recept på citronrutor, syrliga och saftiga mjuka kakor bakade i långpanna.

För 20 rutor:

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Citronkräm

3 ägg, medelstora
2 dl strösocker
0,5 dl vetemjöl
1 citron, stor, rivet skal
5-6 msk citron, pressad

Garnering:

florsocker

20 minuter + 20 minuter i ugn

Citronrutor – gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, smör, strösocker och vaniljsocker, gärna i matberedare. Platta ut degen i fyrkantig form, ca 20 x 25 cm.
  2. Förgrädda bottnen mitt i ugnen 12–15 min.
  3. Fyllning: Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt övriga ingredienser. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 8–10 min. Citronkrämen är lös när den är färdig men den stelnar efterhand.
  4. Pudra florsocker på kakan och låt kallna innan den skärs i rutor.

Recept Eva Nordlinder, Hembakat

 

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar