Citronrostad potatis med feta- och äppelröra

Recept på citronrostad potatis med feta- och äppelröra. Potatisen och röran passar bra ihop med carpaccion.
Recept på citronrostad potatis med feta- och äppelröra.
Recept på citronrostad potatis med feta- och äppelröra. Foto: Emmy Lundström

Ingredienser

  • 2 kg färskpotatis
  • 1 dl olivolja
  • 2 citroner
  • 1 msk flingsalt
  • 1 kruka timjan

Feta- och äppelröra

  • 300 g fetaost
  • 5 dl yoghurt - turkisk
  • 1 äpple
  • 1 kruka timjan
  • 1 dl kapris
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skölj och skrubba potatisen. Lägg den i en långpanna och häll över oljan. Skaka om pannan så att potatisen täcks av olja.

  2. Tillaga mitt i ugnen tills potatisen är mjuk rakt igenom, ca 1 timme. Blanda om då och då så att de inte fastnar i pannan.

  3. Röra: Mixa osten med lite av yoghurten med mixerstav. Rör ner resten av yoghurten. Kärna ur och fintärna äpplet. Hacka timjanen. Blanda ner äpple, timjan och kapris i röran och krydda med salt och peppar.

  4. Skölj citronerna i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda potatisarna med citronskal och flingsalt. Toppa med timjan. Servera potatisen med röran.

Recept av: Alexandra Vikström och Emmy Lundström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!