00000

En fräscht somrig potatissallad med morötter, sockerärter, rädisor och rucola.

För 20 pers på buffé

Ingredienser

Citronpotatis- och grönsakssallad

2 kilo färskpotatis
2 citroner
2 dl olivolja
1 msk salt
1 tsk nymald svartpeppar
3 knippor morötter
300 g sockerärter
3 knippor rädisor
100 g rucola

40 min

1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en gryta. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och -saft med olja, salt och peppar. Låt potatisarna rinna av och halvera dem. Häll över citrondressingen och låt potatisen kallna.

2. Skrapa och skär morötterna i bitar, lite på snedden. Koka dem halvmjuka i lättsaltat vatten, ca 3 min. Låt sockerärterna koka med ca 1 minut. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av.

3. Ansa och halvera rädisorna. Blanda morötter, sockerärter, rädisor och rucola med potatisen.