30 minuter
Citronpepparkyckling med sallad och tryffeldressing – gör så här:
- Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Stöt skalet i en mortel tillsammans med pepparn. Blanda med salt. Strö citronpepparsaltet på kycklingfiléerna. Lägg dem i en påse eller form och häll över citronsaft och olja.
- Sallad: Bryt loss salladsbladen. Skär bönorna på längden. Skala och skiva löken och lägg i en snabbinläggning av vatten, ättika och socker. Låt stå ca 10 min. Hyvla gurkan med osthyvel.
- Dressing: Blanda alla ingredienser.
- Koka potatisen. Stek eller grilla kycklingen ca 4 min på varje sida, tills den är genomstekt. Vänd runt ingredienserna till salladen med cirka hälften av dressingen. Spara 1 msk dill till färskpotatisen. Servera kycklingen med potatis, resten av dressingen och hackad dill.
Gör egen citronpeppar
- Citronpeppar blir godast hemgjord, gärna med några olika pepparsorter.
- Citron har hundratals olika aromämnen som är flyktiga och föränderliga, vilket gör det svårt behålla smaken av citron i färdiga produkter.
- Finns det bara svartpeppar hemma går det också bra.