4.54.54.54.54.5

Recept på marinerade kycklingspett. Kycklingen, som får frisk smak av marinaden, är enkel och lättlagad.

För 20 pers på buffé

Ingredienser

2 kg kycklingfilé

Marinad:

2 citroner, (skal + 1 dl pressad saft)
1 dl olivolja
4 vitlöksklyftor, pressade
3 tsk salt
1 tsk svartpeppar, nymald
3 msk örter, torkade (t ex oregano, timjan)

Citronmarinerade kycklingspett – gör så här:

  1. Putsa kycklingfiléerna och skär varje filé i 3–4 bitar på längden. Lägg filéerna i 1–2 tjocka plastpåsar. Blanda marinaden och häll hälften över filéerna. Gnugga runt så att marinaden fördelar sig. Låt marinera 3–4 timmar. Spara resten av marinaden till serveringen.
  2. Sätt ugnen på 250°. Häll upp kycklingen i en långpanna med bakplåtspapper i. Stek kycklingen 8–10 min mitt i ugnen. Kyl och ställ kallt.
  3. Servering: Trä kycklingen på spett och lägg upp på fat. Ringla resten av dressingen över.