00000

Kycklingen, som får frisk smak av marinaden är enkel och lättlagad.

För 20 pers på buffé

Ingredienser

2 kg kycklingfilé

Marinad:

2 citroner (skal + 1 dl pressad saft)
1 dl olivolja
4 vitlöksklyftor pressade
3 tsk salt
1 tsk svartpeppar nymald
3 msk örter torkade (t ex oregano, timjan)

1. Putsa kycklingfiléerna och skär varje filé i 3–4 bitar på längden. Lägg filéerna i 1–2 tjocka plastpåsar. Blanda marinaden och häll hälften över filéerna. Gnugga runt så att marinaden fördelar sig. Låt marinera 3–4 timmar. Spara resten av mari-
naden till serveringen.
2. Sätt ugnen på 250°. Häll upp kycklingen i en långpanna med bakplåtspapper i. Stek kycklingen 8–10 min mitt i ugnen. Kyl och ställ kallt.
3. Servering: Trä kycklingen på spett och lägg upp på fat. Ringla resten av dressingen över.