Citronmarinerade kycklingspett

Recept på marinerade kycklingspett. Kycklingen, som får frisk smak av marinaden, är enkel och lättlagad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kg kycklingfilé

Marinad

  • 2 citroner - (skal + 1 dl pressad saft)
  • 1 dl olivolja
  • 4 vitlöksklyftor - pressade
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar - nymald
  • 3 msk örter - torkade (t ex oregano, timjan)

Gör så här

  1. Putsa kycklingfiléerna och skär varje filé i 3–4 bitar på längden. Lägg filéerna i 1–2 tjocka plastpåsar. Blanda marinaden och häll hälften över filéerna. Gnugga runt så att marinaden fördelar sig. Låt marinera 3–4 timmar. Spara resten av marinaden till serveringen.

  2. Sätt ugnen på 250°. Häll upp kycklingen i en långpanna med bakplåtspapper i. Stek kycklingen 8–10 min mitt i ugnen. Kyl och ställ kallt.

  3. Servering: Trä kycklingen på spett och lägg upp på fat. Ringla resten av dressingen över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!