00000

Vill du bjuda vegetariskt kan du marinera portabellosvamp i citronmarinaden.

För 20 pers på buffé

Ingredienser

Citronmarinerade grillade kycklinglår

2 kilo kycklinglårfilé
2 citroner, gärna ekologiska
5 vitlöksklyftor
2 krukor timjan
1 dl olivolja
2 msk flingsalt
1 tsk svartpeppar, nymald

40 min + 1 dygn i kyl

Citronmarinerade grillade kycklinglår – gör så här: 

  1. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala och hacka vitlöken. Finhacka timjan. Blanda allt i en bunke med olja, salt och peppar.
  2. Lägg i kycklingen och blanda väl. Täck med plastfolie. Ställ i kylen ca 12 timmar.
  3. Sätt ugnen på 125 grader. Ta upp kycklingen ur marinaden och låt rinna av. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 25 min, till 68 grader innertemperatur. Låt kallna. Hit går bra att förbereda.
  4. Vid servering: Grilla kycklingen tills den har fått fin färg och är genomvarm.