00000

Pepparrot och citron ger äggskivorna en frisk smak med sting. Goda till både räkor och köttbullar.

För 10 person(er) på buffé

Ingredienser

12 ägg, gärna ekologiska
1/2 msk bruna senapsfrön
1/2 schalottenlök
1 msk riven pepparot
1 citron, rivet skal
2 msk pressad citron
1/2 dl gräddfil
2 kvistar dill
2 krm salt

Tillbehör

inlagd sill
räkor
kokt potatis

15 min

Citronmarinerade ägg – gör så här:

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i äggen och koka dem 8 ½ min. Skölj äggen i kallt vatten och skala dem. Skiva dem med äggskivare och lägg ut på ett fat.
  2. Rosta senapsfröna i en torr, het stekpanna. Skala och finhacka löken. Strö senapsfrön, lök, pepparrot och citronskal över äggskivorna. Häll över citronsaft och klicka på gräddfil. Garnera med dill och strö på salt.
    citronmarinerade-ägg

    Foto: Charlie Drevstam

Här hittar du alla Paul Svenssons julrecept

Kocken Paul Svensson grillar traditionell julmat men vill skruva på proportionerna. Det här är ett av de recept som tillhör hans noga utvalda julbord med fler gröna inslag och renare smaker! För hela julbordet, se recept nedan:

Fler recept med: Jul